„Małopolskie produkty na europejskim stole”.
26 października 2017 r. w Zespole Szkół nr 1 w Nowym Sączu nasi uczniowie brali udział w X edycji Konkursu Sądeckich Szkół Gastronomicznych. Tegorocznym hasłem imprezy były małopolskie produkty. Uczniowie z kilku szkół o profilu gastronomicznym rywalizowali w trzech konkurencjach: kelner, kucharz oraz barman. Naszą szkołę reprezentowali: Aleksandra Hebda i Grzegorz Owsianka (kategoria kelner) oraz Patrycja Hilger (kategoria kucharz). Głównym celem konkursu było rozwijanie zainteresowań i wyobraźni kulinarnej wśród młodzieży, wypromowanie utalentowanych uczniów, propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych z wykorzystaniem produktów regionalnych, poznanie nowych trendów w gastronomii oraz międzyszkolna wymiana doświadczeń. Udział w konkursie to dla naszych uczniów zbieranie doświadczeń i prezentowanie swoich umiejętności. Zawsze cieszymy się kiedy tak godnie reprezentują naszą szkołę