Wycieczka zawodowa II C
Klasa II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w raz z opiekunami Marią Pogwizd i Michaliną Lizoń w ramach przedmiotu: technologia sporządzania potraw i napojów miała możliwość zwiedzania firmy cukierniczo-gastronomicznej „Grześ” w Nawojowej. Pan Grzegorz Ząber oprowadził nas po wszystkich pomieszczeniach zakładu objaśniając poszczególne fazy procesu technologicznego. Mieliśmy możliwość zobaczyć nowoczesny park maszynowy z automatyzacją podstawowych procesów technologicznych. Poznaliśmy różne komponenty i półprodukty używane do produkcji wyrobów cukierniczych i gastronomicznych. Uczestniczyliśmy w formowaniu drobnych ciasteczek, wykańczaniu , pieczeniu i pakowaniu. Po raz pierwszy zobaczyliśmy w pełni zmechanizowany proces ważenia, pakowania i metkowania gotowych wyrobów.
Bardzo dziękujemy za poświęcony nam czas, trafne uwagi i rzetelnie przekazaną wiedzę!
Więcej zdjęć na Facebooku 🙂