Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności
Już po raz XX w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida w Krakowie w dniu 11 stycznia 2016 roku odbyły się eliminacje okręgowe Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, której organizatorem jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności ma na celu rozwijanie zainteresowań uczniów i nauczycieli szkół ponadgimnazjalnych problemem żywienia, upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocji zdrowia oraz tworzenie dla zdolnej młodzieży możliwości ogólnopolskiej rywalizacji w tym obszarze wiedzy, dlatego też warto brać udział w tego rodzaju zmaganiach.
W Olimpiadzie wzięło udział 118 uczniów z 60 szkół zawodowych i ogólnokształcących z całej Małopolski.
Naszą Szkołę reprezentowały uczennice klasy IV C :
Beata Bulanda i Ewelina Gromada
Już samo uczestnictwo w tak prestiżowej olimpiadzie jest zaszczytem i wyróżnieniem. Gratulujemy!